• Tue. Jun 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Audieri masive în București – Zeci de mămici sunt bănuite că au încasat ilegal indemnizații de creștere a copilului / Prejudiciul este uriaș

May 23, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Audieri masive în București, într-un caz de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații. Zeci de mămici sunt bănuite că au încasat ilegal indemnizații de creștere a copilului.

Marți, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 vor pune în aplicare 58 de mandate de aducere (55 în București, 3 în județul Ilfov), emise pe numele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații.

În perioada 2020 – 2021, persoanele bănuite ar fi indus în eroare o instituție publică cu privire la îndeplinirea condițiilor pentru obținerea indemnizației de creștere a copilului. Acestea ar fi prezentat, ca adevărate, împrejurări mincinoase legate fie de calitatea de angajat, fie de cuantumul veniturilor obținute, informează Poliția Capitalei.

Prejudiciul total este de aproximativ 5.500.000 de lei.

Poliția a fost sesizată de Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială, în urma unor nereguli cu privire la cuantum sau perioada prin verificări făcute de agenție la ITM sau ANAF.

Mămicile, când intrau în perioada de creștere a copilului, prezentau hârtii eliberate de anumite firme cum că ar avea salariu mare sau lucrează de mult timp ca să primească indemnizația.

Audierile au loc la SICE.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *