• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

VIDEO – Muntele a luat-o la vale: alunecare de teren pe DN 17B, în Suceava

May 22, 2023

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a anunțat luni dimineață că pe DN 17B, în localitatea Holda, s-a produs o alunecare de teren care s-a manifestat prin căderi importante de pietre și material aluvionar de pe versant.

„Având în vedere lucrările în curs, porțiunea de drum afectată era închisă total circulației, astfel încât la momentul producerii evenimentului nu s-au înregistrat pagube materiale. Constructorul intervine deja pentru degajarea platformei de lucru și a drumului. Pe sectorul de drum menționat vorbim despre o reactivare a unor alunecări de teren din toamna anului trecut, constructorul având deja în execuție lucrări de rânguire și consolidare a versantului cu zid de sprijin”, a transmis DRDP Iași, conform svnews.ro.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a declarat și el la Digi24:

„Este o zonă instabilă, montană, iar ca urmare a ploilor din ultima vreme această cantitate de apă dislocă bucăți de pământ cât și cantități de piatră. În zona respectivă se va contrui inclusiv o copertină pentru că ce vine de pe versant să nu afecteze drumul, să nu treacă de acea copertină”.

 

 

 

 

Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *