• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ucrainenii recunosc că se află în spatele recentelor asasinate din Rusia

May 22, 2023

Ucrainenii recunosc că se află în spatele recentelor asasinate din Rusia

Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare al Ucrainei, a recunoscut că agenții care lucrează sub conducerea sa au asasinat propagandiști ai Kremlinului în ultimele 15 luni, de când Rusia a invadat Ucraina.

“Am acționat deja cu succes asupra mai multor oameni. Au existat cazuri bine mediatizate despre care toată lumea știe, datorită mediatizării”, a declarat generalul Budanov pentru canalul de YouTube ucrainean Different People, când a fost întrebat dacă serviciile de securitate ucrainene au ucis agitatori ruși.

Pe 6 mai, scriitorul rus Zahar Pripelin, care luptase în conflictul din Donbas între 2016 și 2018 și care lupta și în războiul din Ucraina, a fost rănit pe o autostradă rusească, după ce un dispozitiv a explodat sub mașina în care călătorea.

Comitetul de anchetă al Rusiei a descris atacul asupra scriitorului drept “act terorist”. Anchetatorii ruși au spus că au interogat un suspect pe nume Aleksandr Permiakov, pe care l-au acuzat că lucrează cu serviciile secrete ucrainene.

Pe 2 aprilie, bloggerul rus Vladlen Tatarski a fost ucis într-o explozie la o cafenea din Sankt Petersburg numită Street Bar Cafe.

Numele său adevărat era Maxim Fomin și era considerat una dintre cele mai cunoscute figuri în favoarea invadării Ucrainei. În ziua în care a fost asasinat, el participa la un eveniment când i s-a dat o statuetă mică care conținea explozibili înăuntru. Ministerul de Interne al Rusiei a declarat că a fost emis un mandat de arestare pentru Iurii Denisov, un cetățean ucrainean despre care se spune că l-a urmărit pe Tatarski timp de două luni dintr-un apartament din apropierea casei sale.

Cel mai notoriu caz a fost cel al Dariei Dughina, fiica gânditorului rus Aleksandr Dughin, care a murit după ce mașina ei a explodat în timp ce conducea către acasă.

Tatăl său, un ideolog ultra-naționalist proeminent, cunoscut sub numele de “creierul lui Putin”, a fost considerat a fi ținta intenționată a atacului.

Budanov a susținut că recentele acte de sabotaj din interiorul teritoriului rus, inclusiv deraierea unui tren de marfă și atacuri asupra infrastructurii de petrol și gaze din apropierea graniței cu Ucraina, au fost comise “aproape 100% de către cetățeni ai Federației Ruse”.

De asemenea, el a dezvăluit într-un alt interviu că în agenția ucraineană de informații militare, GRU, există o minoritate de ruși care cooperează cu Ucraina din motive “patriotice” și care sunt “dispuși să schimbe Rusia”. Budanov mai admite că își propune să stabilească o zonă de frontieră demilitarizată de până la o sută de kilometri în interiorul Rusiei pentru a descuraja viitoarele atacuri ale Kremlinului.

Într-un alt interviu acordat presei independente ruse Meduza, Budanov a declarat că “potențialul armatei ruse de a avansa este complet epuizat, dar are încă un potențial defensiv semnificativ. Au construit un sistem de apărare pe mai multe niveluri. Totuși, aceasta nu este armata rusă de la care ar fi fost de aşteptat să efectueze operațiuni ofensive majore”.
sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *