• Tue. Jun 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ploi și vijelii în mai multe regiuni ale ţării/ Cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat

May 22, 2023
0 0
Read Time:59 Second

Meteorologii au emis, luni, atenţionare cod galben de atmosferică accentuată în mai multe regiuni ale ţării. Cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat, iar rafalele de vânt vor depăşi 65 de kilometri la oră.

”În intervalul menţionat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crişana, precum  şi în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…65 km/h), vijelii şi grindină”, anunţă ANM.

Potrivit meteorologilor, în intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

Meteorologii mai anunţă că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei şi în sud-estul Munteniei.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale.

”Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiază când vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade. Temporar vântul va prezenta unele intensificări cu rafale de 40…50 km/h”, a mai transmis ANM.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *