• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Pentru Rusia, transferul de F-16 în Ucraina echivalează cu implicarea NATO în război

May 22, 2023

Transferul avioanelor de luptă F-16 în Ucraina ar ridica întrebări cu privire la implicarea NATO în conflict, a declarat ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, într-un mesaj publicat luni dimineaţa, potrivit Reuters, citat de news.ro

“Nu există nicio infrastructură pentru operarea de F-16 în Ucraina şi nici numărul necesar de piloţi şi de personal de întreţinere nu există”, a precizat Antonov într-un mesaj pe canalul de mesagerie Telegram al ambasadei. “Ce se va întâmpla dacă avioanele de luptă americane vor decola de pe aerodromurile NATO, controlate de „voluntari” străini?”

Vineri, Statele Unite au afirmat că le vor permite aliaţilor lor occidentali să furnizeze Ucrainei avioane de luptă avansate, inclusiv avioane F-16 de fabricaţie americană. Trupele americane îi vor antrena şi pe piloţii de la Kiev să folosească avioanele. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a asigurat pe Joe Biden că avioanele nu vor fi folosite pentru a se pătrunde pe teritoriul Rusiei.
Antonov a notat că orice atac al Ucrainei asupra Crimeei ar fi considerat un atac împotriva Rusiei. „Este important ca Statele Unite să fie pe deplin conştiente de răspunsul Rusiei”, a spus Antonov.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *