• Tue. Jun 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Armata Rusiei își folosește superioritatea numerică pe frontul din Bahmut

May 21, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, a declarat vineri pe Twitter că rușii au trimis suplimentar pe frontul din Bahmut câteva mii de soldați.

„În direcția Bahmut, continuă luptele aprige. Inamicul nu dispune de calitate, așa că încearcă să se impună prin cantitate. Forțele ruse au crescut prezența trupelor cu câteva mii de oameni. Trupele de ocupație continuă să atace cu prețul unor pierderi grele, care depășesc în mod disproporționat pierderile noastre. În orașul Bahmut, ei transformă clădirile în cenușă și rămâne doar fundația, care nu poate fi apărată”, a afirmat aceasta.

În suburbiile orașului Bahmut „astăzi rata de înaintare a trupelor noastre este oarecum redusă”, dar pe de altă parte „inamicul nu poate să-și recapete pozițiile pierdute” și „soldații noștri resping toate atacurile inamice în această direcție”, a adăugat ministrul adjunct ucrainean al Apărării.

Începând cu 15 mai, forțele de apărare ucrainene au avansat pe flancuri în jurul Bahmutului pe o distanță de la 350 m până la 2 km, a spus Serghei Cherevati, purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner, a acuzat joi armata rusă că s-a retras peste o jumătate de km la nord de oraşul ucrainean Bahmut, lăsând descoperite flancurile forţei paramilitare.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *