• Tue. Jun 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Volodimir Zelenski salută poziţia SUA privind avioanele militare: Acest lucru va consolida semnificativ forţele noastre aeriene

May 20, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Volodimir Zelenski salută poziţia SUA privind avioanele militare: Acest lucru va consolida semnificativ forţele noastre aeriene

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a salutat vineri seară decizia Statelor Unite de susţinere a coaliţiei pentru livrarea de avioane de vânătoare F-16 şi aşteaptă acţiuni concrete, informează cotidianul Le Monde, potrivit Mediafax.

“Salut decizia istorică a Statelor Unite şi a preşedintelui SUA de a susţine o coaliţie internaţională privind avioanele de vânătoare. Acest lucru va consolida semnificativ forţele noastre aeriene. Mizez pe faptul că vom discuta despre implementarea practică a deciziei la summitul G7 din Hiroshima”, a declarat Volodimir Zelenski.

Preşedintele SUA susţine instruirea piloţilor ucraineni pe avioane de vânătoare de tip F-16

Preşedintele SUA, Joseph Biden, susţine instruirea piloţilor ucraineni pe avioane de vânătoare de tip F-16, de fabricaţie americană, dar programul de pregătire se va derula în ţări europene şi va dura câteva luni, urmând ca între timp să fie luată o decizie privind furnizarea aeronavelor. “Preşedintele Biden susţine o iniţiativă comună vizând antrenarea piloţilor ucraineni pe avioane de vânătoare de ultimă generaţie. În cursul programului de instruire, care se va derula în următoarele luni, coaliţia ţărilor participante va decide când va furniza avioane, câte şi cine le va furniza”, a declarat un oficial de la Casa Albă, sub protecţia anonimatului, citat de cotidianul Le Monde.

Anterior, oficiali citaţi de cotidianul The Washington Post declarau că Administraţia de la Washington ar fi informat aliaţii europeni că nu va bloca transferul de avioane de vânătoare F-16 în Ucraina. Informaţia nu a fost confirmată oficial de Washington şi ar reprezenta o schimbare semnificativă de poziţie. Alte surse de la Washington au transmis că deocamdată nu s-a luat nicio decizie privind avioanele F-16.
sursa: stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *