• Wed. May 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

‘Pandemia săracilor’ ia amploare (ONU)

May 20, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Un miliard de persoane din 43 de ţări sunt expuse riscului de holeră, a avertizat vineri Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) şi, cu toate că mijloacele pentru stoparea “acestei pandemii a săracilor” sunt bine cunoscute, resursele lipsesc pentru ca acestea să fie implementate, transmite AFP, conform Agerpres.

“Există o pandemie care îi ucide pe cei săraci chiar în faţa ochilor noştri şi ştim exact cum să o oprim, dar avem nevoie de mai mult sprijin şi de mai puţină inerţie din partea comunităţii globale pentru că, dacă nu acţionăm acum, se va înrăutăţi”, a avertizat vineri, la Geneva, Jerome Pfaffmann Zambruni, şeful unităţii pentru urgenţe de sănătate publică la UNICEF, în cadrul unei conferinţe de presă.

“OMS estimează că un miliard de persoane din 43 de ţări sunt expuse riscului de holeră”, a subliniat colegul său, Henry Gray, unul dintre responsabilii OMS care se ocupă de lupta împotriva acestui flagel.

Holera se răspândeşte în absenţa condiţiilor sanitare adecvate şi a penuriei de apă potabilă și provoacă diaree şi vărsături şi poate fi deosebit de periculoasă pentru copiii mici.

Potrivit OMS, campaniile de vaccinare au fost foarte mult îngreunate.

Au semnalat focare de holeră inclusiv țări care nu sunt de obicei afectate, iar rata de mortalitate depăşeşte cu mult rata constatată în mod obişnuit, de 1%.

Henry Gray a atribuit vina pentru această situaţie cazurilor de sărăcie din ce în ce mai numeroase, conflictelor, schimbărilor climatice şi strămutării populaţiilor, în condiţii foarte precare.
sursa: stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *