• Wed. May 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Nikolai Patruşev acuză Washingtonul de implicare în atacuri teroriste din Rusia

May 20, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, a acuzat vineri Statele Unite că şi-au coordonat acţiunile cu Ucraina pentru atentate teroriste, transmite agenţia oficială de presă TASS, preluată de Reuters, scrie Agerpres.

În august anul trecut, a fost ucisă cu o bombă instalată într-un automobil Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, filosof naţionalist cunoscut şi influent în rândul ruşilor. În octombrie, a fost atacat şi avariat podul care leagă peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, de teritoriul rus. În aprilie anul acesta, şi-a pierdut viaţa în urma unui atentat cu exploziv bloggerul Maksim Fomin, care difuza sub pseudonimul Vladlen Tatarski propagandă pentru război. În mai, a fost rănit de un automobil capcană scriitorul naţionalist Zahar Prilepin.

Patruşev a susţinut că toate aceste atacuri au fost “planificate şi executate cu coordonarea serviciilor speciale ale SUA“.

“Atacurile teroriste comise în Rusia sunt însoţite de o campanie de informaţii pregătită din timp la Washington şi Londra, cu scopul de a destabiliza situaţia socio-politică şi de a submina bazele constituţionale şi suveranitatea Rusiei”, a mai declarat el.

Patruşev, fost spion, care îl cunoaşte pe preşedintele rus Vladimir Putin din anii 1970, este considerat de diplomaţi unul din oficialii cei mai influenţi pe lângă liderul de la Kremlin. Punctele sale de vedere şi afirmaţiile pe care le face oferă, potrivit experţilor diplomatici occidentali, o imagine despre modul în care gândeşte conducerea rusă la cel mai înalt nivel.

Acuzații reciproce

Din februarie anul trecut, când forţele ruse au invadat Ucraina, Kremlinul a acuzat Occidentul că duce un război împotriva Rusiei, prin intermediari, reaminteşte Reuters. Moscova a pus pe seama occidentalilor exploziile care au avariat în septembrie anul trecut gazoductele Nord Stream din Marea Baltică, şi i-a acuzat pe ucraineni de atacul asupra podului Crimeei.

Statele Unite şi aliaţii lor consideră invazia o acţiune imperialistă şi refuză să accepte ocuparea teritoriilor ucrainene, sprijinind deschis Ucraina pentru pentru înfrângerea Rusiei. În acelaşi timp, americanii au insistat că nu doresc un conflict militar direct cu ruşii. Washingtonul şi Londra au respins afirmaţiile Moscovei privind implicarea în sabotarea conductelor submarine Nord Stream, iar Kievul nu a revendicat avarierea podului care leagă Crimeea de Rusia.

Moscova susţine însă că Rusia a fost deja atacată şi contează pe sprijinul diplomatic al Chinei.
sursa:stiripesurse

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *