• Fri. Jun 2nd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Erdogan vorbește despre ‘relaţia specială’ pe care o are cu liderul de la Kremlin

May 20, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care se pregăteşte pentru o premieră în viaţa sa politică, un al doilea tur de scrutin în alegerile prezidenţiale, a vorbit într-un interviu pentru CNN despre relaţia specială pe care o are cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, conform news.ro.

Turcia are o relaţie “specială” şi în creştere cu preşedintele rus Vladimir Putin, în pofida presiunilor tot mai mari asupra Ankarei pentru a contribui la consolidarea sancţiunilor occidentale împotriva Moscovei, a confirmat Erdogan în interviul acordat CNN înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, care va avea loc la 28 mai.

“Nu suntem în punctul în care să impunem sancţiuni Rusiei, aşa cum au făcut occidentalii. Nu suntem legaţi de sancţiunile Occidentului”, a declarat Erdogan.

“Suntem un stat puternic şi avem o relaţie pozitivă cu Rusia“, a punctat el. “Rusia şi Turcia au nevoie una de cealaltă în toate domeniile posibile”, a adăugat Erdogan.

Liderul turc şi-a consolidat relaţia cu Putin şi crede că Occidentul ar trebui să-i urmeze exemplul. “Occidentul nu are o abordare foarte echilibrată”, a declarat el pentru CNN. “Ai nevoie de o abordare echilibrată faţă de o ţară precum Rusia, care ar fi fost o abordare mult mai inspirată”, a spus liderul turc.

De când Rusia şi-a lansat invazia în Ucraina în februarie 2022, omul forte de la Ankara a încercat să menţină un echilibru între cele două părţi, o atitudine căreia în diplomaţie i se spune “neutralitate pro-ucraineană”. El a ajutat la medierea unui acord-cheie privind transportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră. “Acest lucru a fost posibil datorită relaţiei noastre speciale cu preşedintele Putin”, a punctat el în interviul pentru CNN.

De asemenea, Erdogan l-a criticat pe preşedintele american Joe Biden pentru că l-a numit “autocrat” în campania sa pentru Casa Albă din 2020. “Ar intra vreodată un dictator într-un tur de scrutin?” a întrebat Erdogan.
sursa: stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *