• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Atac cu drone asupra Kievului, apărarea antiaeriană ucraineană susține că le-a doborât pe toate

May 20, 2023

Atac cu drone asupra Kievului, apărarea antiaeriană ucraineană susține că le-a doborât pe toate

Administraţia civilă şi militară a Kievului a anunţat sâmbătă că a respins un nou atac cu drone ruseşti asupra capitalei ucrainene, vizată în timpul nopţii, dar că resturi au căzut asupra Kievului, fără a provoca victime în acest stadiu, informează France Presse, potrivit Agerpres.

“Aseară, agresorul a efectuat un nou atac masiv cu drone”, a scris pe canalul Telegram şeful administraţiei civile şi militare a Kievului, Serhi Popko.

“Toate ţintele aeriene detectate au fost doborâte de apărarea antiaeriană a oraşului”, a asigurat el, adăugând că, potrivit informaţiilor preliminare, dronele erau de tip Shahed.

“Kievul nu a fost lovit deloc!”

“Kievul nu a fost lovit deloc!”, a salutat el, adăugând că resturi de dispozitive au căzut asupra capitalei, provocând în special un incendiu – care de atunci a fost stins – pe acoperişul unei clădiri rezidenţiale din cartierul Dniprovski. Incendiul nu a provocat victime, a mai spus Popko.

La ora locală 0.45 (21.45 GMT vineri), armata ucraineană a anunţat că dronele Shahed se îndreptau spre regiunea Kiev.

Acolo au fost semnalate explozii de către autorităţi, precum şi în regiunile Cernihiv (centru-nord) şi Mariupol (sud-est).

Sistemele de apărare aeriană rămân active în regiunile Kiev şi Cernihiv, potrivit armatei ucrainene.
sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *