• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Primarul USR din Sectorul 2, după furtuna din București: ‘Incidentele puteau fi prevenite. Nicușor Dan să elibereze avizele de defrișare’

May 19, 2023

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR) i-a solicitat primarului Capitalei, Nicuşor Dan, să elibereze avizele pentru defrişarea copacilor din Bucureşti care ar putea reprezenta un pericol pentru oameni, în contextul unei furtuni. Edilul precizează că există 1.624 de solicitări în acest sens, iar „toţi aceşti copaci periculoşi cad, rând pe rând, la fiecare furtună”.

„La fiecare furtună, serioasă sau nu, pornesc alarmele interne. Nu ştim dacă o să cadă un arbore sau doi sau zece. Nu ştim dacă o să avem pagube materiale sau, Doamne fereşte, vreo persoană rănită. Echipele stau în aşteptare şi începe cursa prin oraş pentru degajarea pomilor căzuţi. Acum bate vântul destul de puternic, s-au prăbuşit deja patru arbori mari şi avem pagube materiale consistente. Mai multe maşini au fost avariate. Toţi aveau cerere pentru aviz de defrişare. Aceste incidente puteau fi prevenite”

Primarul USR al Sectorului 2 îi solicită edilului general, încă o dată, să elibereze avizele de defrişare. „Avem 1.624 solicitări şi toţi aceşti copaci periculoşi cad, rând pe rând, la fiecare furtună”, mai spune Mihaiu.

Pompierii din Bucureşti au primit, vineri, zeci de apeluri care semnalau probleme provocate de vântul puternic. În general, este vorba despre copaci căzuţi, dar şi despre bucăţi metalice sau de tablă care stau să cadă. Pompierii intervin la Teatrul Odeon, dar şi la Colegiul Şcoala Centrală. De asemenea, 19 maşini au fost avariate, iar o persoană a fost lovită de un copac căzut.

„Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, până la ora 18:00, ISU B-IF a gestionat 39 de intervenţii în municipiul Bucureşti, pentru îndepartarea a 34 de copaci, 4 elemente de construcţie desprinse de vânt şi o schelă. Au fost avariate 19 autoturisme”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată a precizat că o persoană a fost surprinsă de un copac căzut pe Aleea Barajul Sadului, fiind extrasă conştientă şi transportată la spital.

 


sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *