• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Prima spărgătoare de grevă – Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză, va merge la cursuri

May 19, 2023

Carmen Iohannis, soția președintelui României, ar urma să își susțină cursurile și luni, în ziua în care majoritatea cadrelor didactice se vor afla în grevă. Aceasta predă limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Directorul instituției de învățământ, Gabriel Negrea, susține că mai mult de jumătate din profesorii instituției s-au pronunțat pentru declanșarea grevei generale cu începere din 22 mai.

Surse citate de publicația locală Turnul Sfatului spun că soția președintelui Iohannis, Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la CN Gheorghe Lazăr, nu este membru de sindicat, și și-ar fi arătat disponibilitatea de a continua să meargă la școală.

„În momentul de față am început o consultare directă a colegilor și sunt deja peste 40 de colegi care au anunțat că nu merg la ore. Dintr-un total de peste 70 de cadre didactice, peste 40 nu vor intra la ore, iar atunci vom avea o problemă cu gestionarea elevilor. Probabil că vom merge în sistem online cu profesorii care vor să-și susțină cursurile, însă această decizie nu o pot lua eu. Mâine ne vom întruni în consiliul de administrație și vom stabili exact, dar aceasta va fi propunerea mea”, a explicat Gabriel Negrea.

Klaus Iohannis, despre greva profesorilor

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost rugat miercuri să comenteze anunțul privind declanșarea grevei generale în Educație și a declarat că dascălii trebuie să fie plătiți la adevărata lor valoare. O să cer Ministerului Muncii să se lucreze un pic mai repede la grilele din Educație, a spus Iohannis.

Președintele a mai declarat că grila de salarizare din sistemul de învățământ trebuie să fie actualizată.

„Dascălii trebuie plătiți la adevărata lor valoare. În Legile Educației, chestiunile salariale nu apar… grila de salarizare trebuie actualizată… o să cer ca la Ministerul Muncii să se lucreze un pic mai repede astfel încât grilele din Educație să satisfacă nevoile sistemului”, a spus șeful statului.

Președintele Iohannis nu a făcut comentarii despre posibilele efecte ale grevei generale. „Eu nu discut despre asta (n.r. despre grevă)… eu discut despre nevoile sistemului”, a precizat Klaus Iohannis.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *