• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Dansatoarele dintr-un club de striptease își fac sindicat / Femeile spun că luptă pentru salarii mai mari

May 19, 2023

Dansatoarele topless de la un club de striptease din Los Angeles au votat pentru a forma singurul sindicat din acest domeniu de activitate din SUA, potrivit BBC.

Inițiatoarele demersului sunt dansatoarele de la Star Garden Topless Topless Dive Bar din North Hollywood. După 15 luni de discuții cu proprietarii clublui, ele au primit acordul acestora și au votat pentru formarea unui sindicat. Dansatoarele spun că luptă pentru salarii mai mari, asistență medicală de calitate și condiții mai sigure la locul de muncă.

Organizația dansatoarelor se va alătura Actor’s Equity Association, un sindicat care reprezintă peste 51.000 de lucrători din industria de divertisment.

„Stripteuzele sunt animatoare în direct. În timp ce unele elemente ale meseriei lor sunt unice, ei sunt în esență artiști de performanță și au multe în comun cu alți membri Equity care dansează pentru a-și câștiga existența”, a declarat președintele Actors’ Equity, Kate Shindle, într-un comunicat.

Sindicatul dansatoarelor topless nu este primul de acest fel din SUA. În 1997, angajatele unui club din San Francisco au format Sindicatul Dansatoarelor Exotice. Localul a fost închis în 2013.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *