• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Mai multe site-uri de ştiri din Polonia sunt afectate de atacuri de tip DDoS pentru care sunt suspectaţi hackeri ruşi

May 18, 2023

Mai multe site-uri poloneze de ştiri au fost afectate de atacuri de tip DDoS (distributed denial-of-service) despre care guvernul spune că ar putea fi acţiunea unor grupuri de hackeri ruşi, a declarat joi ministrul pentru digitalizare, citat de Reuters, potrivit news.ro.

Atacurile DDoS funcţionează prin direcţionarea unor volume mari de trafic de internet către serverele vizate, într-o încercare relativ puţin sofisticată de a le scoate din funcţiune.

Potrivit agenţiei PAP, printre site-urile afectate se numără cele ale cotidianelor Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita şi Super Express.

Wyborcza a confirmat pe Twitter că a fost victima unui atac, la fel şi site-ul de ştiri wPolityce.pl.

“Având informaţii că se pregătesc astfel de atacuri, am informat imediat toate redacţiile interesate, astfel încât acestea să aibă posibilitatea de a reacţiona la această situaţie”, a declarat ministrulş digitalizării, Janusz Cieszynski.

Întrebat dacă în spatele atacurilor se află grupuri ruseşti, Cieszynski a confirmat că guvernul “are astfel de informaţii”.

Varşovia s-a poziţionat ca unul dintre cei mai fideli aliaţi ai Ucrainei de când Rusia a invadat ţara, iar Polonia spune că se confruntă frecvent cu încercări ruseşti de a destabiliza situaţia din ţară.

Moscova neagă însă în mod constant că desfăşoară operaţiuni de hacking.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *