• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Bărbat cu cetăţenie ucraineană şi română, depistat în PTF Siret cu substanţe dopante de mare risc

May 18, 2023

Un bărbat cu dublă cetăţenie ucraineană şi română este cercetat penal, după a fost depistat la intrarea în ţară, prin PTF Siret, cu substanţe dopante de mare risc, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, Alina Petraru, potrivit Agerpres.

Sursa citată a precizat că poliţiştii de frontieră suceveni îl cercetează bărbatul în microbuzul căruia au fost descoperite 1.000 de comprimate ce fac parte din categoria substanţelor dopante de mare risc, dar şi 67 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, toate bunurile fiind ridicate în vederea confiscării.

Potrivit sursei citate, pe 17 mai a.c., în PTF Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, o persoană cu dublă cetăţenie, un bărbat, în vârstă de 44 de ani, ce se deplasa pe ruta Ucraina – Anglia, conducând un microbuz marca Renault, înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia efectuării unui control amănunţit, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit în bagajele personale ale cetăţeanului în cauză, ascunse, 1.000 de comprimate ce fac parte din categoria substanţelor dopante de mare risc şi 67 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, pentru care nu a putut prezenta documente justificative.

Comprimatele, în valoare de 13.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Ţigările au fost confiscate, de asemenea, bărbatul fiind sancţionat contravenţional de către lucrătorii vamali cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de substanţe dopante de risc sau cu grad mare de risc sau produse ce conţin substanţe dopante de risc sau cu grad mare de risc, fără autorizaţie emisă de autorităţile competente.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *