• Wed. May 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Emmanuel Macron: Consiliul Europei va crea un registru al daunelor produse de Rusia prin invazia în Ucraina

May 17, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Emmanuel Macron: Consiliul Europei va crea un registru al daunelor produse de Rusia prin invazia în Ucraina

Consiliul Europei (CoE) va crea un registru internaţional al daunelor produse de Rusia în cursul invaziei militare în Ucraina, a declarat marţi seară preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, anunță Mediafax.

“Va fi creat un registru internaţional al daunelor cauzate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Monde, cu ocazia Summitului Consiliului Europei, aflat în curs în Reykjavik, Islanda.

“Toate statele vor adera la acest registru şi vor contribui activ la elaborarea sistemului. Consiliul Europei arată din nou că este de partea victimelor agresiunilor”, a subliniat Emmanuel Macron. În plus, preşedintele Franţei a cerut Consiliului Europei să creeze o sută de centre pentru tratarea problemelor psihice în Ucraina, în contextul afecţiunilor posttraumatice.

Olaf Scholz a exprimat susţinere pentru crearea registrului daunelor generate de Rusia în cursul invaziei militare în Ucraina

“Este foarte important să fie creat un registru al daunelor, pentru a ne permite să înregistrăm pagubele cauzate de războiul de agresiune al Rusiei asupra Ucrainei”, a declarat cancelarul Olaf Scholz, potrivit site-ului Tagesschau.de, cu ocazia Summitului Consiliului Europei.

Scholz a subliniat că registrul daunelor va fi baza pentru iniţierea reconstrucţiei Ucrainei post-conflict. “Are o importanţă foarte mare pentru viitorul Ucrainei”, a precizat Olaf Scholz.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *