• Tue. Jun 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Dovada că AUR și-a trădat electoratul: George Simion NU a mai contestat la CCR legea pentru care oamenii au protestat la Parlament/ DOCUMENT

May 17, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Liderii AUR au inițiat proteste de amploare pentru a împiedica adoptarea Legii privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie (PL-x nr. 145/2023).

Cei de la AUR au organizat un protest și un marș în București, pe data de 6 mai. Mii de oameni au ieșit pe străzile din București și au mărșăluit prin Capitală.

Ulterior, pe data de 10 mai, liderii AUR și-au chemat oamenii în fața Parlamentului la protest. S-a lăsat cu violențe între protestatari și jandarmi, au fost bătuți inclusiv deputați.

În ședința din Camera Deputaților, George Simion și deputații AUR au ținut discursuri și au făcut un scandal monstru.

”Jos labele de pe copiii noștri.Nu vă atingeți de copiii României! Sinistrul proiect PLx 145 prin care PSD și PNL vor să ne ia copiii de lângă noi va fi azi supus la vot în Camera Deputaților. Apărăm copiii României!”, spunea George Simion.

În cele din urmă, legea a trecut de Camera Deputaților și aici urma cel mai important examen pentru George Simion și AUR: contestarea legii la Curtea Constituțională.

Cei de la AUR au păstrat o tăcere apăsătoare și nici măcar nu au încercat să strângă semnăturile necesare pentru a contesta legea la CCR.

AUR nu are semnăturile

Grupul AUR are doar 26 de deputați, iar pentru contestația la Curtea Constituțională este nevoie de 50 de semnături. Totuși, legea nu a fost votată de către 48 de de deputați, iar doi s-au abținut.

Dacă AUR îi mobiliza pe toți cei care s-au pronunțat împotriva acestei legi, atunci reușea să aducă proiectul pe masa judecătorilor CCR.

Cei de la AUR nu au făcut acest demers și au lăsat legea să meargă la promulgare, acolo unde va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis.

FORMA ÎN CARE LEGEA A PLECAT LA PROMULGARE

”Ratarea” acestui moment ne poate arăta că, de fapt, liderii AUR au vrut doar să facă circ în Parlament și să-și radicalizeze electoratul. Dacă nu au găsit motive de neconstituționalitate, atunci înseamnă că legea este corectă, iar liderii AUR nu erau cu adevărat împotriva ei.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *