• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Decizie definitivă: Pedeapsă redusă pentru unul dintre patronii de la Colectiv. Faptele s-au prescris pentru două infracțiuni

May 17, 2023

Curtea de Apel Bucureşti a dispus miercuri reducerea pedepsei aplicate lui Costin Mincu, unul dintre patronii clubului Colectiv, de la 8 ani la 6 ani şi 6 luni, ca urmare prescrierii faptelor pentru două infracţiuni.
Magistraţii i-au admis lui Mincu o contestaţie în anulare împotriva deciziei definitive de condamnare din mai 2022 şi au constatat că, pentru două dintre infracţiunile de care acesta este acuzat – vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă – faptele s-au prescris. În consecinţă, au fost anulate pedepsele aplicate acestuia pentru cele două infracţiuni de 2 ani şi 6 luni închisoare, respectiv 2 ani închisoare.
Costin Mincu a rămas cu pedeapsa de 6 ani şi 6 luni închisoare primită pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, fiind emis în acest sens un nou mandat de executare.

Decizia este definitivă, potrivit AGERPRES.

Şi ceilalţi inculpaţi din dosar au introdus căi extraordinare de atac în justiţie pentru a scăpa de condamnări.

Astfel, pe rolul Instanţei supreme a fost deschis un proces – care are ca obiect recurs în casaţie, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone contestă condamnarea de patru ani primită în acest dosar. Pronunţarea în cazul lui este stabilită pentru 14 iunie.
sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *