• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Bucureștiul găzduiește unul dintre cele mai mari summit-uri despre problemele și direcțiile în care merge omenirea

May 17, 2023

Bucureștiul este punct de referință  pentru dezbaterile centrate pe cele mai actuale problematici și direcții în care se îndreaptă  omenirea, cu ocazia ”Bucharest Leaders Summit: The future is now. Perspectives of the  aftermath”, al 15-lea eveniment din seria ”Împreună protejăm România”.

Summitul are loc în perioada 11-29 mai 2023, sub organizarea Grupului de Presă  MediaUno, Institutului Național de Statistică, Departamentului pentru Dezvoltare  Durabilă din Guvernul României și Asociației MediaUno, în parteneriat cu Senatul  României.

Reprezentanți ai autorităților centrale, ai Parlamentului European și național,  numeroși parlamentari și personalități de marcă din toate domeniile de activitate s-au reunit, pe 11 mai,  la  sesiunea de deschidere a Summitului, desfășurată la Senatul României:

László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică

Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României

Excelența Sa Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO

Conf. Univ. Dr. Diana-Loreta Păun, consilier prezidențial, Departamentul Sănătate Publică,  Administrația Prezidențială

Excelența Sa Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România

Excelența Sa Marija Kapitanović, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Croației în  România

Excelența Sa Hiroshi Ueda, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România

Excelența Sa Alfredo Durante Mangoni, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în  România

Anna Akhalkatsi, Country Manager România și Ungaria – Banca Mondială

Excelența Sa Simona-Mirela Miculescu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar la Delegația  Permanentă a României pe lângă UNESCO

Iuliu Winkler, membru al Parlamentului European

Janusz Wojciechowski, comisar european pentru Agricultură

Olivér Várhelyi, comisar european pentru Vecinătate și Extindere

Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din  Senatul României

Anca Dana Dragu, președinta Comisiei pentru Drepturile Omului, Egalitate de Șanse, Culte și  Minorități din Senatul României

Silvia-Monica Dinică, președinta Comisiei pentru Știință, Inovare și Tehnologie din Senatul  României

Istvan-Lorant Antal, președintele Comisiei pentru Energie, Infrastructură energetică și Resurse  Minerale din Senatul României

Oana-Silvia Țoiu, președinta Comisiei pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților Sandor Bende, președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților General Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării

General maior Ciprian Marin, șeful Statului Major al Forțelor Terestre

General de brigadă ing. Adrian Sîngheorghe 

Comandor Hristea Butnaru, directorul Statului Major al Forțelor Navale

Doina Pârcălabu, secretar de stat în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse Lucian Ioan Rus, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

Dr. Cosmin Dumitrescu, consul general al României la Los Angeles, Decanul Corpului Consular  Los Angeles

Summit-ul a continuat c, pe 12 mai, u două noi conferințe: Securitate euro-atlantică  și Forțe aeriene/Forțe navale/Forțe terestre, conferințe organizate cu sprijinul Comisiei pentru  Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senatul Românei.

Discuții despe criză, pandemie și război

Dificultățile generate de perioada pandemică, multiplele crize produse de războiul Federației  Ruse în Ucraina, amenințarea nucleară, dar și semnele alarmante ale schimbărilor climatice au  adus omenirea într-un moment de cotitură fără precedent. Este momentul deciziilor înțelepte și  vizionare, iar acestea nu pot fi identificate în afara unui cadru de dezbateri ample și temeinice  și nici fără voia celor care au putere de decizie.

Programul zilei de luni, 15 mai 2023, a fost dedicat dezbaterilor în domeniul Agriculturii și  Industriei Alimentare (conferință organizată cu sprijinul Comisiei pentru Agricultură,  Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii Specifice din Camera Deputaților) , respectiv problemelor de ”Sănătate mintală”.

Marți, 16 mai, a avut loc conferința dedicată domeniului Financiar-Bancar și dezbaterea în domeniul Cardiologiei, organizată cu sprijinul comisiei pentru Sănătate și  Familie din Camera Deputaților.

Conferințele din cadrul Summitului abordează multiple tematici din sfera securității euro atlantice, diplomației și relațiilor economice, industriei, energiei, agriculturii, sănătății,  finanțelor, educației și cercetării, mediului, egalității de șanse, dar și din alte domenii conexe.

În cadrul acestui summit, Grupul de Presă MediaUno își propune să reitereze succesul  internațional înregistrat cu evenimente precum: „2021 Bucharest Summit: Cooperation for  Development”, „Building the Post-Pandemic World: The path to a more sustainable, resilient  and safe society”, ”Movers and Shakers”, „Protecting Europe in Turbulent Times, Bucharest  Leaders’ Summit: The Enduring Power of Solidarity” sau “Bucharest Leaders’ Summit:  Emerging challenges of the future”, serii de conferințe la care au luat parte peste 2.000 de  speakeri din România și din străinătate. Conform statisticilor Facebook, “Bucharest Leaders’  Summit: Emerging challenges of the future” (noiembrie 2022) a avut peste 1.500.000  vizualizari.

Summit-ul continuă în această săptămână conform programului: 

17   

mai

10.00-17.00  Sănătate  Senat – Sala Avram Iancu
17   

mai

10.00-14.00  Diplomatie & Economic  relations online
18   

mai

10.00-15.00  Oncologie  Camera Deputatilor – Sala Drepturilor  Omului
18   

mai

10.00-15.00  FIV  Camera Deputatilor – Comisia pentru  Sanatate
19   

mai

10.00-17.00  Educație & Cercetare  Senat – Sala Dimitrie Cantemir 
19   

mai

10.00-17.00  Social și siguranța cetățeanului  Senat- Comisia pentru Apărare

sursa:EVZ.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *