• Wed. May 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Zelenski și Putin s-au conformat pe loc: Președintele Africii de Sud a trimis o delegație să negocieze pacea

May 16, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a declarat marţi că omologii săi din Rusia şi Ucraina, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, au acceptat primirea unei misiuni a liderilor africani pentru discuţii despre un potenţial plan de pace.

Naţiuni africane au lansat o iniţiativă de pace pentru oprirea conflictului militar izbucnit prin invazia rusă în Ucraina, scrie Mediafax.

Cyril Ramaphosa a declarat, potrivit agenţiei Reuters, că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi cel al Ucrainei, Volodimir Zelenski, au acceptat discuţii despre această iniţiativă de pace.

“Această misiune de pace va contribui la diverse alte misiuni, în sensul opririi conflictului, a declarat Cyril Ramaphosa, citat de agenţia Bloomberg.

“O misiune de pace condusă de lideri africani se va deplasa, cât se poate de rapid, în Ucraina şi Rusia, pentru a încerca să găsească o soluţie la acest conflict devastator. Am convenit cu preşedintele Putin şi cu preşedintele Zelenski să accepte primirea misiunii şefilor de stat africani”, a subliniat preşedintele Africii de Sud, citat de cotidianul Le Monde, precizând că la misiune vor participa, în afară de el, preşedinţii din Senegal, Zambia, Congo, Uganda şi Egipt.

În paralel, emisarul chinez Li Hui, însărcinat cu eforturile diplomatice pentru oprirea războiului din Ucraina, a început un turneu în Europa, care va include Ucraina, Franţa, Germania, Rusia şi Polonia.

sursa:stiripesurse

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *