• Mon. Feb 26th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

O mină marină a fost observată de o navă comercială şi identificată de poliţiştii de frontieră pe Marea Neagră, la 7 mile marine est de Sulina/ Mina s-a retras

May 16, 2023

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în urma unei informaţii venite de la o navă comercială, în Marea Neagră, la 7 mile marine est de localitatea Sulina, o mină marină, care s-a retras în apele teritoriale ale Ucrainei. Poliţiştii asigură zona, potrivit news.ro.

Garda de Coastă a transmis, marţi, că poliţiştii de frontieră au fost sesizaţi de o navă comercială cu privire la faptul că la aproximativ 7 mile marine est de localitatea Sulina, pe Marea Neagră, se afla un obiect plutitor asemănător unei mine marine.
“Aceştia s-au deplasat la locul indicat cu o navă din dotarea Gărzii de Coastă şi au procedat la monitorizarea cu atenţie a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată în derivă.
La un moment dat, mina a ieşit din câmpul vizual al poliţiştilor de frontieră, intrând în apele ucrainene. Conform procedurilor specifice, poliţiştii de frontieră au instituit o zonă de siguranţă, şi asigură securitatea perimetrală, fiind totodată anunţate autorităţile naţionale, dar şi cele ucrainene cu atribuţii în domeniu, fiind informaţi de către cei din urmă cu privire la faptul că vor interveni pentru distrugerea minei”, a transmis Garda de Coastă.

sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *