• Wed. May 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Lupte grele în jurul Bahmutului: Ucraina susţine că a recucerit 20 km pătraţi de teren, dar forţele ruseşti înaintează în oraş

May 16, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Lupte grele în jurul Bahmutului: Ucraina susţine că a recucerit 20 km pătraţi de teren, dar forţele ruseşti înaintează în oraş

Forţele ucrainene au recucerit în ultimele zile aproximativ 20 de km pătraţi de teritoriu în jurul oraşului Bahmut din estul ţării, a declarat marţi ministrul adjunct ucrainean al apărării, Hanna Maliar, citată de The Guardian şi CNN, anunță news.ro.

Afirmaţia sa nu poate fi verificată şi mulţi observatori consideră că progresul ucrainean a fost mai modest decât atât, notează CNN.

Forţele ruseşti au avansat “oarecum” în interiorul oraşului Bahmut

Ea a recunoscut, pe de altă parte, că forţele ruseşti au avansat “oarecum” în interiorul oraşului Bahmut şi că au continuat luptele grele.

“Inamicul avansează oarecum în oraşul Bahmut, distrugându-l complet cu artileria. În plus, inamicul ridică unităţi de paraşutişti profesionişti. Luptele grele continuă cu rezultate diferite. În situaţia actuală, trupele noastre fac tot ce pot şi chiar mai mult. Faptul că apărarea Bahmutului durează de atâtea luni şi că există progrese în anumite zone arată puterea luptătorilor noştri şi nivelul ridicat de profesionalism al comandamentului de apărare. Vă reamintesc că inamicul are un avantaj în ceea ce priveşte numărul de oameni şi de arme. În acelaşi timp, datorită acţiunilor militarilor noştri, el nu a reuşit să-şi pună în aplicare planurile în direcţia Bahmut încă din vara anului trecut”, a scris Maliar pe aplicaţia de mesagerie Telegram.
sursa:stiripesurse

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *