• Wed. May 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Liberalii nu exclud să preia Ministerul Agriculturii. Care sunt numele vehiculate

May 16, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

În PNL a început să se caute o variantă de ministru al Agriculturii, spun surse din partid, deși acest portofoliu nu se numără în protocolul coaliției de guvernare printre ministerele care se vor roti între PSD și PNL.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că mandatul echipei de negociere a partidului privind rotativa guvernamentală este menţinerea protocolului coaliţiei.

Întrebat dacă PNL ar fi dispus să cedeze Ministerul Transporturilor la schimb cu Ministerului Agriculturii sau Ministerul Mediului, liderul PNL Nicolae Ciucă a spus marți:

“Nu am discutat absolut niciun fel de variante de negociere, Biroul Politic Naţional ne-a îndrituit cu responsabilitatea de a intra în negocieri, iar la negocieri vom vedea care vor fi solicitările celorlalţi parteneri şi, în funcţie de asta, vom lua o decizie”.

Însă liberalilor li s-a cerut marți din zona guvernamentală să avanseze propuneri pentru Agricultură, nefiind exclus ca partidul să preia acest portofoliu, spun surse din PNL.

Printre propunerile avansate se numără liderul PNL Bacău, Mircea Fechet (fost secretar de stat), Dan Motreanu (care a refuzat), senatorul gălățean George Scarlat și Emil Dumitru (deputat de Călărași).

La Finanțe liberalii ar putea merge cu consilierul prezidențial Cosmin Marinescu, sau cu ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, mai spun sursele citate.

Redesenare

În varianta dorită de PSD, Guvernul va avea mai puțin ministere, 18 la număr, plus 3 posturi de vicepremier. Mediul de afaceri s-ar putea comasa cu Economia, iar Familia cu Sportul.

Ciucă a explicat că, dacă nu se rămâne în prevederile protocolului, varianta este renegocierea a “tot ceea ce înseamnă distribuirea responsabilităţii ministerelor cu condiţia reducerii numărului ministerelor, a tuturor poziţiilor din aparatul de stat: secretar de stat, subsecretar de stat, agenţii companii”.

Întrebat dacă UDMR ar trebui să renunţe la unul dintre cele trei portofolii, Nicolae Ciucă a răspuns: “Dacă ne referim la reprezentarea în interiorul Guvernului şi la reducerea numărului de portofolii, este algebră simplă şi trebuie să vedem fiecare cât ni se cuvine în funcţie de reprezentarea în Parlament, dar, în momentul de faţă, nu am discutat absolut nimic pe acest subiect”.

Potrivit premierului, în cazul reducerii numărului de ministere, şi PNL va rămâne cu mai puţine portofolii. “Dacă vorbim de reducere, este foarte posibil să rămânem cu mai puţine ministere”, a explicat Ciucă.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *