• Wed. May 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Volodimir Zelenski promite o reformă legislativă pentru a facilita aderarea Ucrainei la UE

May 14, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat joi seara o reformă legislativă pentru a facilita aderarea ţării sale la Uniunea Europeană, transmit dpa şi Reuters, scrie Agerpres.

Într-un mesaj video, el a afirmat că lucrează la “un plan strategic cuprinzător” în acest sens. “În cuvinte simple, trebuie să asigurăm pentru ţara noastră un sistem de lege şi ordine în concordanţă cu obiectivul nostru de aderare rapidă a Ucrainei la UE”, a spus el.

Liderul de la Kiev a arătat că “fiecare element al sistemului de stat – în special organele de aplicare a legii – trebuie să funcţioneze astfel încât oamenii să se simtă într-adevăr în siguranţă, să simtă într-adevăr justiţia” şi a explicat că “încrederea în stat se bazează pe încrederea în cei care acţionează în numele statului. Organele de aplicare a legii şi sistemul de urmărire penală sunt cheia în acest sens, alături de toţi cei care lucrează în aparatul de stat”.

“Ucraina trebuie să devină şi este deja un punct de rezistenţă pentru Europa şi întreaga lume liberă”, iar după război trebuie să fie un stat al cărui model de viaţă este respectat de toţi, a susţinut Zelenski, adăugând că “drumul către acest obiectiv începe acum”.

Pe repede-înainte

Ucraina şi-a depus oficial candidatura la aderarea la UE în vara trecută, după ce a fost invadată de Rusia. Cele 27 de state membre ale Uniunii nu au luat încă o decizie în unanimitate privind negocierile de aderare.

Potrivit dpa, se aşteaptă un vot pozitiv odată ce Kievul îndeplineşte şapte condiţii, printre care reglementarea procedurii de selecţie a judecătorilor curţii constituţionale şi lupta împotriva corupţiei, în special a celei la nivel înalt. UE cere de asemenea alinierea la standardele de combatere a spălării banilor şi o lege împotriva influenţei excesive a oligarhilor.

Reuters menţionează că în general procesul de aderare la Uniunea Europeană durează ani de zile, însă Zelenski doreşte accelerarea procedurilor de aliniere la reglementările comunitare şi începerea negocierilor anul acesta. Deja la Kiev s-au modificat legi şi s-au luat măsuri de întărire a unor instituţii cheie, în vederea asigurării finanţării din partea unor structuri cum ar fi Fondul Monetar Internaţional.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *