• Wed. May 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Video – Scene de groază, sute de mii de evacuați: Ciclonul Mocha se îndreaptă spre Myanmar și Bangladesh

May 14, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Un ciclon puternic s-a apropiat duminică de coastele Bangladeshului și ale Myanmarului, iar autoritățile au dispus evacuarea a sute de mii de oameni către locuri mai sigure, transmite Reuters.Ciclonul Mocha, cu vânturi de până la 210 km/h, ar putea aduce valuri de până la 4 m, afectând peste 2 milioane de persoane, majoritatea în statele Rakhine și Chin din Myanmar.

Dar mult mai multe persoane ar putea avea de suferit pe măsură ce furtuna se deplasează în interiorul Golfului Bengal, a avertizat Centrul de sateliți al Națiunilor Unite.

„Salvarea de vieți este prioritatea noastră principală”, a declarat Mijanur Rahman, oficialul pentru ajutorarea sinistraților din Bangladesh, care a evacuat aproximativ 300.000 de persoane înainte ca furtuna să atingă pământul.

Lucrătorii umanitari sunt îngrijorați de riscul pentru cei peste un milion de refugiați, printre care se numără o jumătate de milion de copii, care trăiesc în taberele din orașul balnear Cox’s Bazar, aflat în apropierea traiectoriei ciclonului.„Persoanele aflate în pericol sunt în curs de a fi transferate în adăposturi sigure și, de asemenea, organizăm pachete de ajutor”, a declarat Farah Kabir de la ActionAid Bangladesh.

Cei mai mulți refugiați trăiesc în locuințe improvizate în taberele înghesuite, după ce au fugit în 2017 de o represiune condusă de armată în Myanmar.Cel puțin 100.000 de persoane din statul Rakhine din Myanmar s-au mutat în zone mai sigure începând de săptămâna trecută, au declarat reprezentanții unei miliții și biroul umanitar al ONU.
sursa: stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *