• Wed. May 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Rachetele britanice Storm Shadow ar fi intrat deja în luptă: Acuzațiile lansate de ruși după exploziile din Luhansk

May 13, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă că avioanele ucrainene de luptă au lovit două obiective industriale din orașul Luhansk, aflat sub control rusesc, cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Storm Shadow furnizate de Marea Britanie, relatează Reuters, potrivit Rador.

Reuters nu a putut verifica rapoartele de pe câmpul de luptă. Marea Britanie a devenit joi prima țară care a declarat că a început să furnizeze armatei ucrainene rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune. Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a spus că rachetele pot fi folosite pe teritoriul ucrainean, dând de înțeles că a primit asigurări de la autorităţile de la Kiev că nu vor fi folosite pentru a ataca ținte în interiorul granițelor acceptate internațional ale Rusiei. Ministerul rus a comunicat că rachetele au lovit, vineri, o fabrică de polimeri și una de procesare a cărnii din Luhansk.

“Rachetele aer-sol Storm Shadow furnizate regimului de la Kiev de Marea Britanie au fost folosite pentru atac, contrar declarațiilor autorităţilor de la Londra conform cărora aceste arme nu vor fi folosite împotriva țintelor civile”, a transmis ministerul. Ministerul a comunicat, de asemenea, că forţele ruse au doborât două avioane de război ucrainene – un Su-24 și un MiG-29 – care au lansat rachetele respective. În cel mai recent buletin, ministerul a mai transmis că forțele ruse au ocupat încă un bloc din orașul Bahmut. “Unitățile Forțelor Aeropurtate au oferit sprijin unităților de asalt și au atacat inamicul pe flancuri”, se afirmă în comunicat. Ministerul folosește adesea termenul “unități de asalt” pentru a desemna miliția privată Wagner.
Sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *