• Wed. May 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Firmă care ar fi înşelat 46 de spitale cărora le-a vândut produs biocid cu etichete false, trimisă în judecată: Prejudiciul estimat depășește un milion de lei

May 13, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Firmă care ar fi înşelat 46 de spitale cărora le-a vândut produs biocid cu etichete false, trimisă în judecată: Prejudiciul estimat depășește un milion de lei

Procurorii au decis, vineri, trimiterea în judecată a unei firme care ar fi înşelat 46 de spitale cărora le-a vândut produs biocid cu etichete false privind concentraţia substanţelor active. Prejudiciul estimat în dosar depăşeşte un milion de lei.

Procurorii au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a unei firme

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti anunţă, vineri, că procurorii au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a unei firme, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Societatea este acuzată de 122 de astfel de fapte.

În perioada 07.12.2018 – 01.08.2019, inculpata persoană juridică, în mod direct ori prin intermediul unor societăţi intermediare, a indus în eroare 46 unităţi spitaliceşti prin prezentarea unor date nereale privind concentraţia substanţelor active şi eficienţa bactericidă a produselor denumite LOZOPREN PLUS AFb, TRIOTON RAPID AFb şi OXIDICE S-Des, folosite în mediul spitalicesc”, anunţă procurorii.

Potrivit acestora, ”inducerea în eroare s-a realizat prin utilizarea unor mijloace frauduloase constând în folosirea de etichete şi alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinând în acest mod unităţile spitaliceşti să achiziţioneze aceste produse biocide”.

Paguba totală produsă spitalelor a ajuns la 1.006.405,81 lei

”Produsele biocide menţionate sunt fabricate în Germania, iar comercializarea pe teritoriul României a fost făcută în baza avizelor obţinute de la Comisia Naţională pentru Produse Biocide de către importatorul persoană juridică inculpată, care a solicitat şi dobândit astfel atributul legal şi exclusiv de a le introduce pe teritoriul României”, au mai precizat procurorii.

Dosarul a fost trimis spore soluţionare Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *