• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Drogul care face ravagii în Europa: Praful de maimuță dă halucinații și violență și umple sălile de urgență

May 13, 2023

Autoritățile din Europa sunt în alertă după ce un drogextrem de popular în SUA și-a făcut loc și pe piețele europene și bagă tot mai mulți tineri în spital. Praful de maimuță, cum este numit drogul care a băgat medicii în alertă, generează un comportament violent în rândul utilizatorilor.

Efectele secundare pot dura și 12 ore și sunt intense.Pe lista de manifestări sunt halucinațiile, energia extrem de ridicată și sentimentul de invincibilitate.

MDPV este un drog psihoactiv sintetic care se găsește adesea sub formă de pulbere sau cristal. Acesta poate fi inhalat, înghițit sau fumat dintr-o pipă, iar substanța este adesea vândută la prețuri foarte mici, ceea ce face ca cei săraci să fie mai predispuși să o aleagă în locul altor stupefiante. Nu este prima dată când drogul face ravagii în Marea Britanie. Drogul era accesibil și în SUA, fiind ușor de găsit în benzinăriile, librăriile și magazinele americane înainte de a fi scoase în afara legii în 2012 de către Barack Obama, notează Adevărul.
Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *