• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Zelenski a fost umilit mai ceva ca România la Eurovision: I s-a interzis categoric să vorbească în timpul finalei

May 12, 2023

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu va putea să vorbească prin intermediul unui mesaj video în finala Eurovision, a anunţat joi organizatorul concursului muzical, potrivit AFP.

Solicitarea lui Zelenski de a se adresa publicului concursului Eurovision, deşi făcută cu intenţii lăudabile, nu poate fi din păcate acceptată, deoarece ar încălca regulile evenimentului”, a declarat Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), care organizează concursul.

“Unul dintre pilonii concursului este caracterul apolitic al evenimentului. Acest principiu interzice declaraţiile politice sau similare în timpul concursului”, a explicat EBU.

Concursul din acest an va avea loc la Liverpool, în nordul Angliei, deoarece Marea Britanie s-a oferit să găzduiască Eurovision în locul câştigătorului de anul trecut, Ucraina, care ar fi trebuit să găzduiască evenimentul, dar a trebuit să renunţe din cauza invaziei ruseşti.

Finala, care va avea loc sâmbătă şi la care vor participa 26 de ţări, va include un omagiu special adus Ucrainei şi în cadrul evenimentului vor urca pe scenă 11 artişti ucraineni, printre care şi câştigătorul de anul trecut, Kalush Orchestra, a precizat EBU.

În timpul serii vor fi difuzate clipuri video care vor prezenta diferite locuri din această ţară.

De asemenea, la Liverpool a fost dezvelit un monument “simbol al speranţei” pentru Ucraina, o statuie din aluminiu reprezentând un bărbat care ţine în mână o carte din care zboară un porumbel cu steagul ucrainean.

Aceasta va rămâne la Strawberry Field, grădina care înconjoară orfelinatul Armatei Salvării care a dat numele faimosului cântec psihedelic al trupei Beatles, înainte de a fi trimisă în Ucraina la revenirea păcii.

Rusia a fost exclusă din competiţie, la fel ca şi la ediţia din 2022
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *