• Tue. Jun 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Vești bune de la BNR: România va avea creştere economică şi inflaţie mai mică / Isărescu: ‘Am apăsat pe frână cu mare atenţie pentru a nu brusca recesiunea’

May 12, 2023
0 0
Read Time:58 Second

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, anunță că în acest an România va avea creştere economică şi inflaţie mai mică. Am apăsat pe frână cu mare atenţie pentru a nu brusca economia şi până la urmă am reuşit, a spus Isărescu, potrivit Ziarului Financiar.

Inflaţia va continua să scadă spre 7% până la finalul anului 2023, iar România va avea în acest an şi creştere economică, în jurul a 3%, susţine Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

„Am apăsat pe frână cu mare atenţie pentru a nu brusca recesiunea şi spun că până la urmă am reuşit. Datele din zilele următoare vor arăta că vom avea şi în acest an creştere economică. Ţările vecine au şi inflaţie mare şi recesiune. Am reuşit, este o realizare, nu este lipsă de modestie, am temperat inflaţia fără să introducem economia în recesiune”, a declarat astăzi guvernatorul BNR la prezentarea raportului trimestrial asupra inflaţiei care indică o inflaţie de 7,1% la final de 2023.

El a explicat că politica monetară a fost restrictivă, dar „cu atenţie”.

BNR a majorat dobânda-cheie de 9 ori, până la 7%, iar la ultimele trei şedinţe de politică monetară din 2023 a menţinut acest nivel.
sursa: stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *