• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ucrainean cercetat penal pentru contrabandă şi transport de substanţe periculoase

May 12, 2023

Un ucrainean este cercetat penal după ce a încercat să introducă în România peste o sută de recipiente cu freon şi câteva sute de litri de alcool prin PTF Vicovu de Sus, a anunţat, vineri, Poliţia de Frontieră Suceava, potrivit Agerpres.

Sursa citată a precizat că, în data de 11 mai, în PTF Vicovu de Sus s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 48 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes – Benz, înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia efectuării unui control amănunţit, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunse, în bagajele personale ale ucraineanului, 144 de recipiente cu agent refrigerant (freon) şi 373,8 litri de băuturi alcoolice, în valoare totală de 7.560 de lei, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative.

Recipientele cu freon, în valoare de 2.880 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cantitatea de băuturi alcoolice, în valoare de 4.680 lei, a fost confiscată, bărbatul fiind sancţionat contravenţional de către lucrătorii vamali cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au întocmit ucraineanului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată şi transport şi tranzit de substanţe şi preparate periculoase.
sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *