• Tue. Jun 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Rusia va construi un ‘sat de imigranți’ pentru americani conservatori care ar dori să se mute ‘din motive ideologice’

May 12, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Autoritățile ruse vor lansa anul viitor construcția unui sat în afara Moscovei pentru americanii și canadienii cu vederi conservatoare, a anunțat joi agenția de presă de stat RIA Novosti.

Rusia se poziționează de ani de zile ca un bastion al valorilor “tradiționale” în contrast cu liberalismul occidental, în timp ce relațiile sale cu Occidentul s-au deteriorat din cauza anexării Crimeei în 2014 și a invaziei la scară largă a Ucrainei în 2022.

Timur Beslangurov, un avocat specializat în migrație la VISTA Foreign Business Support din Moscova, a afirmat că “aproximativ 200 de familii” doresc să emigreze în Rusia din “motive ideologice”.

“Motivul este propaganda valorilor radicale: Astăzi au 70 de genuri și cine știe ce va urma”, a declarat Beslangurov, citat de RIA Novosti, reluând nemulțumirile frecvent desfășurate de președintele Vladimir Putin la adresa ideologiei de gen din țările occidentale.

“Mulți oameni normali emigrează și se gândesc la Rusia, dar se confruntă cu probleme birocratice uriașe cu legea rusă privind migrația”, a spus el.

El a spus că administrația regiunii Moscova a dat undă verde construcției satului de expatriați și că acesta va fi finanțat de familiile care se relochează.

Avocatul a mai afirmat, fără a oferi dovezi, că “zeci de mii” de străini fără rădăcini rusești ar dori să se mute în Rusia din motive ideologice similare.

Construcția unui sat de emigranți pentru americani și canadieni nu a fost încă anunțată public de către oficiali.

Rusia, care s-a clasat în ultimii ani printre cele mai proaste țări pentru expatriați, a înregistrat o scădere majoră a turismului și a altor sosiri de străini după invazia Ucrainei.

Cu toate acestea, datele Serviciului Federal de Securitate (FSB) au înregistrat o creștere a vizitelor pentru turism, muncă, studii și afaceri în Rusia la începutul anului 2023.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *