• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

IGSU a primit banii! De astăzi începe plata sumelor necesare decontării cheltuielilor cu refugiații ucraineni

May 12, 2023

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că vineri începe plata sumelor necesare decontării cheltuielilor cu refugiații ucraineni din România.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că „începe plata sumelor necesare decontării cheltuielilor cu hrana și cazarea cetăţenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, aferente lunilor ianuarie, februarie și martie ale anului curent”.

Sumele vor fi repartizate integral inspectoratelor județene pentru situații de urgențe și mai departe fiecărei primării, până la mijlocul săptămânii viitoare, pentru a fi virate beneficiarilor.

Sumele necesare intră vineri în contul IGSU, după ce Ministerul Afacerilor Interne a îndeplinit procedurile pentru majorarea bugetului, ca urmare a măsurilor aprobate în ședința de Guvern din data de 10 mai.

În luna mai, Ministerul Afacerilor Interne a semnat în calitate de beneficiar, contractul de finanțare cu titlul „Solidari pentru Ucraina”, care va permite compensarea unei părți din cheltuielile efectuate de statul român pentru sprijinirea refugiaților.

Proiectul are o valoare totală de 585.307.121,49 lei și este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară CARE – Măsuri imediate pentru acordarea de sprijin cetățenilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, a precizat IGSU.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *