• Tue. May 30th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Parchetul European acuză de fraudă cu fonduri europene cinci persoane din România: Un deputat și două firme, vizate – la cât se ridică prejudiciul

May 11, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Parchetul European acuză de fraudă cu fonduri europene cinci persoane din România, între care un deputrat, dar şi două firme. Acestea ar fi produs un prejudiciu de 1,7 milioane de euro prin obţinerea de fonduri europene cu documente false şi inexacte.

”Săptămâna trecută, Parchetul European (EPPO) din Bucureşti (România) a pus sub acuzare cinci persoane şi două societăţi comerciale pentru fraudă cu fonduri UE în valoare estimată de 1,7 milioane de euro”, anunţă, joi, Parchetul European.

Sursa citată a precizat că, între septembrie 2018 şi februarie 2023, suspecţii ae fi folosit documente false şi inexacte pentru a obţine fonduri UE pentru crearea unei exploataţii agricole.

În total, se presupune că suspecţii au primit pe nedrept 1,9 milioane de euro (9.210.491 de lei), din care prejudiciul efectiv cauzat a fost de 1,7 milioane de euro (8.358 821.de lei), deoarece plata a 200.000 de euro a fost oprită datorită anchetei”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit procurorilor europeni, suspecţii sunt administratorul firmei care a primit fondurile UE – deputat în Parlamentul României,  firma beneficiară a fondurilor UE doi administratori ai acestei firme, un contabil, un inginer de şantier şi o altă firmă.

”Faţă de cele cinci persoane şi cele două societăţi s-a dispus trimiterea în judecată în calitate de inculpaţi pentru fals şi înşelăciune împotriva intereselor financiare ale UE”, mai anunţă procurorii.

De asemenea, au fost iniţiate ordine de îngheţare a peste 1,7 milioane de euro pentru recuperarea prejudiciilor.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *