• Tue. May 30th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ministrul Muncii, despre reforma pensiilor speciale: ‘Riscul de a nu îndeplini jalonul este zero la sută’

May 11, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 0 Second

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat joi, la Antena 3, că există un risc de „zero la sută” ca România să nu realizeze reforma pensiilor speciale în termenii prevăzuți în PNRR, după ce reprezentanţii Băncii Mondiale apreciază într-un raport că nu vor fi reduceri substanţiale de cheltuieli, prin felul în care arată acum legea privind pensiile speciale.

„Am trimis deja raportul la Comisia Europeană și ne deplasăm săptămâna viitoare, discutăm, ținem legătura cu Comisia și vedem care este pasul următor. Planul Guvernului este clar și cred că Marcel Ciolacu a fost extrem de clar când a spus că vom avea discuții cu Comisia Europeană astfel încât cât să stabilim clar modalitatea în care proiectul să treacă și jalonul să fie îndeplinit”, a declarat Budăi.

„Nu e vorba de tăieri, e vorba de a rezolva jalonul așa cum scrie acolo. De impozitare discutați în altă parte, eu sunt integrator aici, miniștrii de linie vin cu propunerile. Noi vorbim de a face ca sistemul să nu mai poată să fie abuzat, și anume să nu mai fie să fie vechimea aliniată că vechimea minimă din sistem și acest lucru este rezolvat prin creșterea vechimii de la 4 la 15 ani pentru diplomați, pentru cei din Curtea de Conturi, pentru funcționarii publici parlamentari, înseamnă creșterea vârstei de pensionare la de la 60 la 65 de ani și înseamnă că nu există posibilitatea să se cumuleze mai multe pensii din acest sistem de indemnizații și pensii stabilite în baza unor legi și plătite în baza unor legi speciale. Și mai mult de atât, înseamnă că nicio pensie să nu depășească venitul avut în activitate”, a adăugat ministrul.

Întrebat cât de mare e riscul să nu fie jalonul îndeplinit, Budăi a răspuns: „Zero la sută. Eu am încredere în ce spune Marcel Ciolacu, președintele meu de partid. Facem în așa fel încât jalonul să fie îndeplinit și PNRR să nu fie pus în pericol din cauza acestui jalon”.

El a adăugat că pensiile din sistemul public vor fi influențate „doar pozitiv”.

„De noi PSD nu se leagă niciodată vreo tăiere de venituri în România, după Revoluție încoace. Cred că știm cu toții lucrul acesta și nu avem de gând să începem acum să ne schimbăm istoria sau modul cum gândim față de oameni. Nu am făcut-o până acum, nu o vom face nici acum și nici în viitor”,  a mai afirmat Marius Budăi.
sursa: stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *