• Tue. Jun 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Kremlinul amenință cu un atac fără precedent, după ce Rishi Sunak a trimis rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina

May 11, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

Marea Britanie a furnizat Ucrainei rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Storm Shadow, a declarat joi un oficial occidental, ceea ce ar permite forţelor Kievului să lovească trupele ruseşti şi centre logistice aflate la mare distanţă în spatele liniei frontului, relatează Reuters.

Storm Shadow este o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune, dezvoltată în comun de Marea Britanie şi Franţa, care este de obicei lansată din aer. Distanţa de tragere este de peste 250 km. Potrtivit producătorului MBDA, racheta este concepută pentru atacuri împotriva unor ţinte dificile, cum ar fi buncărele şi infrastructura-cheie.

Potrivit CNN, care a anunţat prima dată această informaţie, citând mai mulţi oficiali occidentali de rang înalt, Marea Britanie a primit asigurări din partea guvernului ucrainean că aceste rachete vor fi folosite doar pe teritoriul suveran ucrainean şi nu în interiorul Rusiei.

Ministerul Apărării de la Londra a refuzat să comenteze informaţiile, în timp ce Kremlinul a declarat că aceste demersuri vor necesita “un răspuns adecvat din partea armatei” ruse.

Furnizarea de rachete cu rază lungă de acţiune de către Marea Britanie regimului de la Kiev va necesita un răspuns adecvat din partea armatei ruse, a declarat joi purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, citat de TASS. Kremlinul are o părere “foarte negativă” faţă de furnizarea de rachete cu rază lungă de acţiune, a subliniat Peskov. “Acest lucru va necesita un răspuns adecvat din partea militarilor noştri, care, în mod natural, din punct de vedere militar, vor lua decizii adecvate în acest context”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Ucraina cere de luni de zile rachete cu rază lungă de acţiune, dar sprijinul oferit de Marea Britanie şi de alţi aliaţi, cum ar fi Statele Unite, s-a limitat până acum la arme cu rază mai scurtă de acţiune. Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, şi ministrul de externe, James Cleverly, s-au aflat în ultimele săptămâni în Statele Unite pentru discuţii privind sprijinirea Ucrainei.

Premierul Rishi Sunak declarase la Conferinţa de Securitate de la Munchen, din februarie, că Marea Britanie va fi prima ţară care va furniza Ucrainei arme cu rază de acţiune mai mare.

Marea Britanie şi alte ţări occidentale şi-au sporit ajutorul militar pentru Ucraina în acest an, Londra anunţând în ianuarie că va trimite 14 dintre principalele sale tancuri de luptă, Challenger 2, un angajament ce a fost urmat şi de alte ţări, inclusiv Statele Unite şi Germania.

Războiul din Ucraina se află într-un punct de cotitură, Kievul fiind aşteptat să declanşeze o nouă contraofensivă, după şase luni în care şi-a menţinut forţele în defensivă, în timp ce Rusia a organizat o uriaşă ofensivă de iarnă în urma căreia, însă, nu a reuşit să captureze un teritoriu semnificativ.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *