• Tue. May 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ionuț Stroe cere ca Parlamentul să declare oficial AUR ca partid extremist

May 11, 2023

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe propune ”un gest politic ferm” adoptarea unei declaraţii comune a Parlamentului, care să condamne modul de acţiune al AUR, ca primă formă de delimitare de partidul condus de George Simion.

“Din punctul meu de vedere, partidele democratice ar trebui să se delimiteze total de acest partid toxic numit AUR. Nu este vorba doar de ceea ce s-a întâmplat ieri, este vorba despre un bulgăre de agresivitate pe care acest partid îl creşte în România, sperând să destabilizeze toate instituţiile care apără democraţia. De aceea, mediul politic ar trebui să reacţioneze unitar. Noi, ca parlamentari, nu avem alte pârghii decât cele prevăzute de regulamentele noastre. De aceea, cred că o primă formă de delimitare ar fi un gest politic ferm, o declaraţie comună a Parlamentului, adoptată în camerele reunite, care să condamne modul de acţiune al AUR, să oficializeze această delimitare şi să exprime, clar, caracterul extremist al AUR”, a declarat Stroe.

Parlamentari si simpatizanţi AUR au fost miercuri protagoniştii unor scene violente, atât în Parlament, unde au strigat, au protestat şi şi-au jignit colegii, exprimându-şi astfel dezacordul faţă de proiectul de lege privind prevenirea separării copilului de familie, deşi în comisii l-au votat în unanimitate, dar şi în afara Parlamentului, unde au scandat, au ameninţat jandarmii şi l-au agresat verbal şi fizic pe fostul premier Ludovic Orban.

sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *