• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Dana Budeanu, discurs manifest, după violențele celor de la AUR: Este un atentat la siguranța națională

May 11, 2023

Dana Budeanu susține că violențele celor de la AUR, din fața Parlamentului, reprezintă un atentat la siguranța națională, asta pentru că se readuce în discuție și bătălia dintre români și unguri. Dana Budeanu arată că cei de la AUR nu sunt naționaliști români, așa cum se pretind.

“Cea mai gravă este instigarea la ură. Eu nu simt frică când văd niște dezechilibrați din ăștia alergând în sus, în jos pe acolo. Nu vreau să-i văd în viața mea nici în Parlament, nici la putere. Nu vreau să fiu solidară în viața mea cu astfel de oameni. Ăștia nu reprezintă românii. Ei nu sunt naționaliștii români.

Adevărații naționaliști români nu sunt ăștia. Punct. Și cu asta am încheiat și am a explicat de 100 de ori. Cea mai gravă este această propagare a culturii urii. Și ni s-a mai întâmplat asta și cu #rezist și acum ni se întâmplă cu AUR. Faptul că este adus în atenție permanent subiectul urii românilor față de unguri și viceversa, este un atac la siguranța națională. Punct.

Noi, românii, nu ne urâm cu ungurii și nici viceversa. Asta este un cretinism efectiv. Eu nu înțeleg. Adică avem 7.000 de legi care amendează, în special astea cu discriminarea și, mă rog, care amendează toate tâmpeniile, inclusiv glumele, le amendează.

Eu nu consider că este normal să tolerăm un astfel de discurs, sincer. Oriunde există cazuri izolate. Și comunitatea maghiară știe asta, și noi, românii, știm asta. Și probabil că există oriunde pe glob. Dar noi că suntem o nație care urâm evrei, ungurii nu este adevărat. Noi trăim în perfectă armonie cu minoritățile din România de sute de ani. Se propagă cultura, uri, tocmai de aceea”, a spus Dana Budeanu la Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN.
sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *