• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Bubuie rău situația în SUA: s-a aflat unde este documentul ultra-secret care arată legăturile bolnăvicioase ale lui Biden inclusiv cu România

May 11, 2023

Comisia de supraveghere și responsabilitate din Camera Reprezentanților afirmă că familia Biden și asociații săi de afaceri au creat peste 20 de companii și au primit peste 10 milioane de dolari de la cetățeni străini în perioada în care Joe Biden a ocupat funcția de vicepreședinte și că unele dintre aceste plăți ar putea indica încercări ale familiei Biden de a “face trafic de influență”.

Președintele comisiei, James Comer, republican din Kentucky, a publicat o notă înainte de conferința sa de presă de miercuri, care include noi informații din ancheta sa privind “traficul de influență și schemele de afaceri ale familiei Biden”. Memorandumul spune că familia Biden pare să fi luat măsuri pentru a “ascunde sursa și suma totală primită de la companiile străine”, notează Fox News.

Comer a solicitat celor de la FBI un document care ””include o descriere precisă a modului în care a fost folosită presupusa schemă infracțională, precum și a scopului acesteia”.

FBI refuză și invocă securitatea națională

Cei de la FBI nu neagă că ar avea aceste documente, dar invocă riscuri de securitate națională și nu vor să-l pună la dispoziția comisiei. Din acest punct este clar că acel document există, iar republicanii vor face tot ce pot pentru a pune mâna pe el.

Situația lui Joe Biden se complică și mai tare, asta pentru că existența documentului va da naștere unor speculații și mai intense, iar campania sa electorală va fi influențată major de acuzația că ar fi primit bani din partea unor puteri străine.

Un formular FD-1023 este folosit de agenții FBI pentru a înregistra informații neverificate de la surse umane confidențiale. Formularul este utilizat pentru a documenta informațiile așa cum au fost comunicate unui agent FBI, dar înregistrarea acestor informații nu le validează sau le compară cu alte informații cunoscute de FBI.

“Această scrisoare răspunde la citația dumneavoastră, autorizată la 3 mai 2023, prin care se solicită prezentarea de documente în termen de o săptămână. Întrucât aceasta a fost prima dvs. comunicare cu FBI prin care ați solicitat aceste informații, vă rugăm să știți că FBI se angajează să înceapă procesul de acomodare prevăzut de Constituție”, se arată în scrisoare. “FBI se angajează să lucreze pentru a furniza Comitetului informațiile necesare pentru interesele dumneavoastră legitime de supraveghere, protejând în același timp interesele de confidențialitate ale ramurii executive și responsabilitățile de aplicare a legii.

“Astfel, solicitarea dumneavoastră pentru un singur raport FD-1023 despre care spuneți că include o “descriere precisă” a unei “presupuse scheme criminale” riscă să producă daunele împotriva cărora ne protejează normele noastre de confidențialitate”, a scris FBI.

Legături în România, suspiciuni de trafic de influență

Comisia spune că investighează “structura corporativă opacă a anumitor companii afiliate lui Biden, legăturile complicate ale acestor companii între ele, dacă aceste companii au ținut registre și evidențe contabile și de ce anumiți cetățeni străini au căutat să se asocieze și să se implice în afaceri cu anumiți membri ai familiei Biden și cu companiile lor”.

Aceasta a declarat că deja observă semne că familia Biden ar fi putut colecta bani de la cetățeni străini care încearcă să influențeze politica americană. De exemplu, comisia a declarat că a descoperit că Hunter Biden, prin intermediul asociatului său Rob Walker, a primit mai mult de 1 milion de dolari de la o companie străină care ar fi controlată de Gabriel Popoviciu, care face obiectul unei anchete penale și al unei urmăriri penale pentru corupție în România. Vicepreședintele de atunci Biden s-a întâlnit cu lideri români în 2014 și 2015 “cu privire la corupția din țară”.

“Comitetul este preocupat de modelul familiei Biden de a curta afaceri în regiuni ale lumii în care vicepreședintele de atunci a avut un rol important și a influențat politica SUA”, se arată în nota de serviciu. “Activitățile familiei Biden și ale asociaților din România poartă indicii clare ale unei scheme de trafic de influență în perioada 2015-2017.”

Comisia a declarat că a constatat că, pe lângă faptul că Hunter Biden, James Gilliar și Rob Walker au primit fonduri străine, James Biden, Hallie Biden și “alți Biden” au primit, de asemenea, “plăți străine”.

Afaceri suspecte cu China

Memorandumul a inclus o defalcare a tranzacțiilor de la cetățeni și companii chineze și românești.

În mod specific, în ceea ce privește China, memoriul indică două persoane -Ye Jianming și Gongwen Dong – și avertizează că anumite afaceri chinezești reprezentau “potențiale amenințări la adresa securității naționale americane”. Ambele persoane aveau legătură cu societatea mixtă a lui Hunter Biden cu compania energetică chineză CEFC.

Memorandumul spune că Ye a avut “legături strânse cu cele mai înalte niveluri ale Partidului Comunist Chinez și ar fi fost secretar general adjunct al unei ramuri internaționale a Armatei Populare de Eliberare”. Ye a fost ulterior reținut de PCC în 2018.

“Soții Bidens au primit milioane de dolari de la parteneriatul lor chinezesc”, se arată în notă. “Când Ye a fost reținut de chinezi, Hunter Biden a încercat apoi să se distanțeze de relația respectivă, susținând că nu a fost niciodată plătit de CEFC. Acest lucru era fals”.

Memorandumul a precizat că firma lui Hunter, Hudson West V, a primit o telegramă de 24 de milioane de dolari de la Ye. CEFC a virat ulterior 100.000 de dolari către Owasco, P.C. a lui Hunter.

Un raport al Senatului din 2020 spunea că, la 8 august 2017, CEFC a virat aproape 5 milioane de dolari în contul bancar pentru Hudson West III, o firmă pe care Hunter Biden a deschis-o cu asociați chinezi.

Fox News Digital a raportat pentru prima dată în 2020 că Hunter Biden a cerut să se facă chei pentru noii săi “colegi de birou”, enumerându-i pe tatăl său, Jill Biden și pe unchiul său, Jim Biden, pentru spațiul pe care intenționa să îl împartă cu Gongwen.

“Activitățile familiei Biden și ale asociaților în coordonare cu cetățenii chinezi și cu entitățile corporative ale acestora par a fi o încercare de a se angaja în înșelăciune financiară”, se arată în memoriu, adăugând că “mai mulți membri ai familiei Biden au primit bani de la chinezi după ce au trecut prin contul Robinson Walker, LLC”.

“În plus, Hunter Biden a primit bani direct în contul companiei sale de la o entitate controlată de chinezi”, adaugă memoriul.

“Comitetul va continua să se angajeze în procesul de acomodare cu cei care nu au cooperat cu investigația noastră”, se mai arată în nota de serviciu. “Comitetul intenționează să adune înregistrări bancare suplimentare în viitorul apropiat și să continue să urmărească traseul banilor.”

“Comitetul se angajează să elimine frauda, risipa și abuzul care există la cel mai înalt nivel al guvernului federal”, se mai arată în memoriu.

Casa Albă a criticat investigația comisiei ca fiind “lipsită de dovezi” și “motivată politic”. De asemenea, Casa Albă a susținut că președintele Biden nu a fost niciodată implicat în afacerile fiului său.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *