• Wed. May 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Veste uriașă pentru polițiști: Iohannis a promulgat legea care le decontează chiria

May 10, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea şi completarea art. 31 din Legea nr. 360/2002 privind Statutulpoliţistului. Actul normativ prevede că poliţistul poate beneficia de compensaţie pentru chirie atunci când locuinţa închiriată se află în localitatea unde îşi desfăşoară activitatea sau pe o rază de până la 70 km în jurul acesteia.

„Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o alt ă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personal ă în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunz ător, are dreptul la o compensaţie lunar ă pentru chirie de până la 50% din salariul lunar, dar nu mai mult decât chiria prevăzut ă în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii”, arată proiectul legislativ.

Contractul de închiriere pe baza căruia se acordă compensaţia lunară pentru chirie sau documentele în baza cărora se acordă dreptul respectiv pot avea ca obiect o locuinţă din localitatea unde poliţistul a fost numit în prima funcţie ori mutat în interesul serviciului sau o locuinţă situată într-o localitate aflată la o distanţă de maximum 70 km, în cazul în care nici poliţistul şi nici soţul sau soţia nu au în proprietate personală o locuinţă în localitatea unde se află locuinţa ce face obiectul contractului de închiriere ori al documentelor în baza cărora se acordă dreptul respectiv sau în altă localitate situată mai aproape de locul de muncă.
Sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *