• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Un vicepreședinte PNL face vânt UDMR de la guvernare: Au guvernat destul!

May 10, 2023

Liderii UDMR amenință cu ieșirea de la guvernare, dacă PNL va insista să preia Ministerul Mediului, în prezent gestionat de UDMR. Vicepreședintele PNL, Adrian Cozma, deputat și președinte al organizației județene a PNL Satu Mare, le urează drum bun celor de la UDMR și le transmite că ”au guvernat destul în acești 34 de ani”.

”Formarea noului guvern trebuie să țină cont de ponderea fiecărui partid în Parlament, de pregătirea viitorilor miniștri și sigur că nominalizările trebuie să fie și în funcție de importanța ministerelor. În acest moment UDMR e suprareprezentat în guvern și e de la sine înțeles că va trebui să îndreptăm această eroare politică. Sunt convins că vom lua o decizie și în acest sens.

Am văzut declarații ale unor lideri UDMR prin care amenințau cu ieșirea de la guvernare dacă vor fi modificari în ministerele conduse de ei. Cred că nu-și înțeleg menirea. Guvernul e al României, nu a unor lideri politici care și-au negociat funcții pentru ei după alegerile din 2020.

Sunt liberi să o facă, sunt liberi să plece. Au guvernat destul în acești 34 de ani.”, scrie Adrian Cozma.

UDMR amenință cu ieșirea de la guvernare

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond a declarat luni, despre faptul că PNL vrea să ia Ministerul Mediului deţinut în prezent de Tanczos Barna, la rotaţia premierilor de la sfârşitul lunii, că a aflat astăzi oficial, până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord, a precizat deputatul, el arătând că iau în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare.

Întrebat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, cum comentează faptul că PNL vrea Ministerul Mediului la rotativa guvernamentală, el a afirmat că au aflat astăzi oficial acest lucru.

‘Am aflat astăzi oficial, până acum a fost pe surse’

”Am aflat astăzi oficial, până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord, nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca rolul UDMR în guvernare să scadă. Cred că la toate ministerele pe care le-am condus, UDMR şi-a făcut treaba bine”, a spus Csoma Botonad.

El a precizat că, dacă avem o abordare pur matematică, atunci trebuie să ne raportăm la momentul 2021. ”Dacă în 2021 valoarea noastră guvernamentată a fost x plus 1, când USR a ieşit de la fuvernatre, nu cred că acum am valora X minus 1. (..) Nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca noi să avem mai puţine ministere şi celealte partide să aibă aceeaşi pondere”, a arătat Botond.

Întrebat ce va face Uniunea în scenariul acesta, Csoma Botond a spus: ”Va fi o decizie statutară, dar (..) sunt foarte multe voci care spun că nu ar trebui să ne cramponăm să stăm la guvernare pentru că atunci, în percepţia publică am apărea că vrem să rămânem la ciolan. Pentru că nu se face o evaluare profesională, în acest caz, ci o evaluare de ordin politic şi cu aceasta nu putem să fie de acord şi există foarte multe voci în organizaţia pe care o reprezint care spun că, în atare condiţii, nu ar trebui să stăm. Luăm în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare. Eu vă spun care sunt părerile din partid. Nu e o decizie”, a spus reprezentantul UDMR.

 

Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *