• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Lupte ‘feroce’ în Bahmut. Amenințarea lui Prigojin nu rămâne fără ecou: ‘Potrivit primelor informaţii, vom începe să primim muniţii’

May 10, 2023

Şeful grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat luni că lupte ”feroce” continuă la Bahmut şi a anunţat că trupele sale primesc mai multe muniţii după ce el a ameninţat că se va retrage din acest oraş din estul Ucrainei, informează AFP, conform AGERPRES.
Progojin, în conflict deschis de luni de zile cu ierarhia militară rusă, a ameninţat vineri că îşi va retrage combatanţii, aflaţi în prima linie în acest oraş ucrainean pe care forţele ruse îl asaltează din august anul trecut, în cazul în care nu va primi mai multe muniţii din partea armatei.
Duminică, el a anunţat că a primit “promisiunea” că oamenii săi vor fi aprovizionaţi.

“Potrivit primelor informaţii, vom începe să primim muniţii”, a declarat Prigojin într-o înregistrare audio difuzată pe Telegram de serviciul său de presă.

 

Forțele ruse avansează în Bahmut

Potrivit lui, forţele ruse au avansat 130 de metri în timpul zilei de luni la Bahmut, oraş din estul Ucrainei, epicentrul luptelor încă din vara trecută şi în prezent în mare parte distrus.

“Luptele (de la Bahmut) sunt feroce. Grupurile avansează şi vor continua să avanseze”, a adăugat Prigojin, afirmând că trupele ucrainene nu mai controlează decât 2,36 kilometri pătraţi din oraş.

La rândul său, Statul Major ucrainean a raportat că “ostilităţile continuă în oraşul Bahmut”, informând despre “acţiuni ofensive fără succes” ale trupelor ruse.

Bătălia pentru Bahmut, cea mai lungă din conflict, a fost marcată de pierderi grele în ambele tabere, în pofida importanţei strategice contestate a oraşului.

Ucraina spune că pregăteşte de luni de zile o contraofensivă de amploare, care pare tot mai iminentă şi poate că este deja în curs, notează AFP.
sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *