• Tue. May 30th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Gabriel Oprea, mesaj de Ziua Europei: `În perioade de cumpănă, am știut să alegem drumul libertății, al democrație

May 10, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

Generalul Gabriel Oprea spune, într-un mesaj de Ziua Europei că, pentru România, 9 mai înseamnă 146 de ani de la câștigarea Independenței, 78 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și a 16-a aniversare ca membru al Uniunii Europene.

”La 9 mai, sărbătorim proclamarea Independenței de Stat a României.

În 1877, la 9 mai, ministrul de Externe, Mihail Kogălniceanu, declara în Camera Deputaţilor: “Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare”.

A doua zi, independenţa a fost proclamată din nou şi votată de către Camerele reunite, după care a fost promulgată de către domnitorul Carol I şi publicată în Monitorul Oficial.

Tot astazi, sărbătorim 78 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și a 16-a aniversare ca membru al Uniunii Europene.

Nu putem uita niciodata că peste 10.000 de ostași români s-au sacrificat în Războiul de Independență, iar alte sute de mii în cel de-al Doilea Război Mondial. Pacea este prețioasă, iar rănile războiului ne vor aminti mereu acest lucru. Astăzi România este parte a NATO și parte a Uniunii Europene, împărtășind valorile libertății, securității și justiției.

Suntem un popor care, în perioade de cumpănă, a știut să aleagă drumul libertății, al democrației.

Ziua Europei este o zi de sărbătoare în care trebuie, înca o data, sa apreciem pacea, libertatea, sa respectam parcursul fiecăreia dintre statele care formeaza Uniunea Europeană.

Războiul de la granițele noastre trebuie să se sfârșească. Orice diferend trebuie rezolvat în pace, toti oamenii au dreptul la viata, la libertate, la democratie si fiecare stat trebuie sa îsi apere cetatenii.

De ceva vreme, tara vecina, Ucraina, se afla în razboi, oamenii trec prin momente foarte grele.

Imi exprim si în aceasta zi speranța că Uniunea Europeană va găsi soluțiille cele mai potrivite diplomatic prin care care pacea și securitatea în aceasta regiune să fie asigurate.

Sa fie pace! La multi ani, Europa! La multi ani, români!

Gl.(r) Gabriel Oprea

Presedintele UMPMV”, este mesajul transmis de Gabriel Oprea.
sursa:stiripesurse

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *