• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Fostul șef al Parchetului Corabia a fost reținut de procurorii craioveni. De ce a ajuns procurorul după gratii

May 10, 2023

Procurorul din Olt Sorin Marin Lia a fost reținut alături de fostul șef al Poliției Rutiere din Corabia și de angajatul unei societăți comerciale. Cei trei sunt acuzați de abuz in serviciu, complicitate si distrugere de probe.


Surse oficiale au confirmat că, miercuri dimineața, procurorul Lia Sorin Marin, de la Parchetul Corabia, și comisarul șef Sorin Bulintis, fostul șef al Poliției Rutiere din localitate, au fost citați să se prezinte la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Citat în același dosar a fost și un angajat al SC Adrilex SRL, o firmă producătoare de betoane.

După câteva ore de audieri, procurorii de la Curtea de Apel Craiova au emis pe numele celor trei ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

Dosarul ar avea legătură cu un transport realizat în anul 2022.

Transportul ar fi depășit tonajul prevăzut de lege. Au fost niște discuții pe plan local cine să cântărească pietrișul, marfa aparținea societății Adrilex, s-ar fi intervenit și s-ar fi ajuns la lucruri mult mai grave. Totul pentru a se evita sancționarea celor de la Adrilex care erau apropiați de fostul șef al Poliției Rutiere din Corabia. Acesta din urmă ar fi apelat la procurorul Lia care ar fi dispus ca pe numele polițiștilor care au oprit în trafic transportul să se întocmească un dosar penal pentru abuz în serviciu. Iar de aici lucrurile s-ar fi complicat mai mult“, au declarat sursele citate.

Cine este procurorul reținut

Procurorul Sorin Lia Marin este unul dintre fondatorii  Asociației Inițiativa pentru Justiție, apropiat al procurorul militar Bogdan Pârlog, ambii fiind copreședinți.

În aprilie 2021, un număr de 39 de magistrați militari au sesizat Inspecția Judiciară, solicitând excluderea din magistratură a lui Sorin Marian Lia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, dar și a lui Bogdan Ciprian Pârlog, prim-procuror militar adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. Totul s-a întâmplat după ce Lia si Pârlog au publicat un comunicat în care au făcut afirmații extrem de grave cu privire la sistemul parchetelor militare și la probitatea profesională și morală a procurorilor din cadrul parchetelor militare.
De asemenea, procurorul Lia a candidat la alegerile din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), însă nu a fost votat de colegi.
sursa:adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *