• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Miercuri, Camerei Deputaților va începe dezbaterea proiectelor de lege referitoare la educație

May 8, 2023

La Camera Deputaților intră, miercuri, în dezbatere proiectele de lege ale educaţiei, cel al învățământului preuniversitar și cel al învățământului superior. Printre amendamentele aduse se numără cele care vizează planul național de combaterea violenței în școli, ce trebuie să fie pus în practică în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a legii învățământului preuniversitar, anunță Rador.

Elevii și profesorii, victime ale unei situații de violență, vor avea servicii decontate de intervenție psihologică și psihoterapeutică. În sălile de clasă nu vor fi instalate camere video, mustrarea elevilor în fața clasei este interzisă, dar a fost introdusă exmatricularea în anumite condiții. La legea privind învățământul universitar, deputații au adoptat mai multe amendamente privind acordarea anuală de burse și stagii de specializare romilor de pretutindeni care doresc să studieze în România.

Votul decizional aparține Senatului. Pe de altă parte, luni, va avea loc o ședință comună a Senatului și Camerei Deputaților pentru alegerea noului președinte al ANCOM, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, iar miercuri ministrul muncii, Marius Budăi, urmează să răspundă la întrebările senatorilor cu privire la reforma sistemului de pensii și îndeplinirea jalonului din PNRR.
Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *