• Mon. Dec 11th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Rusia anunţă că a restabilit legătura terestră pe podul Crimeei

May 6, 2023
0 0
Read Time:48 Second

Autorităţile ruse au anunţat vineri finalizarea lucrărilor de reparaţii la podul Crimeei, care leagă Rusia de peninsula ucraineană anexată şi a fost grav avariat în octombrie 2022 de explozia unui camion-capcană, atac atribuit de Moscova serviciilor secrete ucrainene, conform Agerpres.

“Astăzi a fost reluat traficul pe calea ferată a podului Crimeei“, a anunţat pe mesageria Telegram vicepremierul rus Marat Husnulin, relatează agenţia EFE. El a evidenţiat în mesajul său eforturile muncitorilor care au lucrat la repunerea în funcţiune mai devreme decât era estimat a acestui “obiectiv important de infrastructură” al Rusiei. Tronsonul rutier al podului a fost redeschis circulaţiei la sfârşitul lunii februarie.

Sabotajul care a întrerupt această legătura terestră a Rusiei cu peninsula ucraineană anexată a fost o grea lovitură pentru Moscova, mai ales că aceasta foloseşte podul de peste strâmtoarea Kerci şi pentru aprovizionarea trupelor sale din Crimeea. Ca represalii, după atacul din octombrie Rusia a efectuat cu regularitate bombardamente cu rachete şi drone asupra infrastructurii energetice ucrainene

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *