• Tue. Jun 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Reacție furibundă a Rusiei, după ce un scriitor rus a fost victima unui atentat cu bombă în Ucraina

May 6, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Rusia a acuzat sâmbătă “protectorii occidentali” ai Kievului, “în primul rând” SUA, că se fac vinovaţi de “atentatele teroriste” comise de Ucraina pe teritoriul rus, după atacul cu exploziv împotriva scriitorului naţionalist rus Zahar Prilepin, informează AFP şi TASS.

“Răspunderea pentru acesta şi alte atentate teroriste o poartă nu doar autorităţile ucrainene, ci şi protectorii lor occidentali, în primul rând SUA, care, din momentul loviturii de stat sângeroase care a avut loc (în Ucraina) în februarie 2014, au elaborat în mod minuţios în Ucraina proiectul antirusesc centrat pe neonazism”, a subliniat Ministerul de Externe rus, potrivit TASS. 
În declaraţia ministerului rus se mai spune că lipsa unei condamnări a actualului “atac terorist” din partea Washingtonului constituie o “autodemascare a autorităţilor americane”. “Tăcerea organizaţiilor internaţionale de profil este inadmisibilă”, susţine Ministerul rus de Externe.

Zahar Prilepin, un cunoscut scriitor naţionalist rus, a fost rănit sâmbătă în explozia unei maşini-capcană în oraşul Nijni Novgorod. Prilepin, în vârstă de 47 de ani, a fost rănit la ambele picioare şi este în prezent spitalizat, în timp ce şoferul său a decedat în urma exploziei. Potrivit primelor elemente ale anchetei, un dispozitiv exploziv a fost plasat sub maşina lui Prilepin.

Personalitate a scenei literare ruse, Zahar Prilepin s-a implicat din 2014 în favoarea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, în rândurile cărora a luptat. Mai mult, în 2016, Prilepin s-a mutat cu familia în Donbas, regiune din estul Ucrainei, unde a ajuns chiar subcomandant al unui batalion de operaţiuni speciale creat la iniţiativa sa şi care lupta împotriva armatei ucrainene.

 

sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *