• Fri. Jun 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Averea fabuloasă preluată de regele Charles al III-lea: de la castele, ferme și bijuterii la un lanț alimentar

May 6, 2023

Regele Charles al III-lea a moștenit de la mama sa, Regina Elisabeta a II-a, mari întinderi de pământ, proprietăți regale, bijuterii rare, tablouri și alte bunuri personale. Castelul ei mult iubit din Balmoral, din Scoția, unde a murit, îi revine actualului rege, conform Mediafax.

Castelul mult iubit al reginei Elisabeta a II-a, din Balmoral, Scoția, unde a murit, îi revine acum Regelui Charles. La fel și cel din Sandringham, în estul Angliei, unde se află ferma de cai de rasă cunoscută sub numele de Royal Studs. Forbes evaluează aceste bunuri personale la 500 de milioane de dolari.

Charles accede la tron beneficiind și de venitul anual lucrativ pe care l-a primit de la Ducatul de Cornwall, care i-a adus în acest an aproximativ 27 de milioane de dolari și pe care fiul său cel mare, prințul William, îl va moșteni acum, potrivit Aleph News.

În calitate de Prinț de Wales, Charles a lansat mai multe inițiative pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a promova agricultura ecologică.

Lanț alimentar

Prin intermediul Fundației sale caritabile, pe care o moștenește acum fiul cel mare, William, Charles a deținut cel mai mare brand de alimente organice din Marea Britanie, precum și un centru de retragere în natură și un centru de meșteșuguri în Transilvania, care funcționează fiecare ca pensiuni.

În calitate de nou monarh, Charles preia în proprietate instituții care gestionează active estimate la 42 de miliarde de dolari, inclusiv unele dintre cele mai faimoase palate regale din lume și bijuteriile coroanei.

Aceste active – care includ Palatul Buckingham, Castelul Windsor și Turnul Londrei – nu sunt deținute direct de rege, ci sunt deținute de monarhul domnitor „în numele Coroanei” pe durata domniei sale. Acestea sunt deținute pentru succesorii săi și pentru națiune, deci nu pot fi vândute.

Perla coroanei

Dar cel mai valoros activ deținut de regele Charles este Crown Estate, un vast portofoliu imobiliar cu active nete de 17,5 miliarde de dolari.

Printre aceste proprietăți se numără Regent Street, principala destinație comercială din Londra, precum și hipodromul Ascot. Întregul profit net al Crown Estate – 361 de milioane de dolari în anul fiscal 2022 – merge către Trezoreria britanică. Dar și familia regală primește o parte: Aceștia primesc o alocație de la Trezorerie, cunoscută sub numele de „subvenția suverană”, egală cu 25% din profitul net pentru anul financiar cu doi ani înainte. În 2022, subvenția suverană s-a ridicat la 99,6 milioane de dolari, pe baza profitului net al Crown Estate în anul financiar 2019-2020.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *