• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Peste 1.000 de elevi, pregătiţi de pompieri pentru situaţii de urgenţă, la ‘Şcoala Altfel’

May 5, 2023

Peste 1.000 de copii bihoreni au fost pregătiţi, în cursul acestei săptămâni, de pompieri în domeniul situaţiilor de urgenţă, în cadrul programului “Şcoala Altfel: Preţuiţi Viaţa!”, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ISU Bihor, pompierii militari bihoreni continuă activităţile de instruire a copiilor şi adolescenţilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, atât în cadrul unităţilor de învăţământ, cât şi la sediile subunităţilor din întreg judeţul.

Astfel, în această săptămână, peste 1.000 de copii au fost învăţaţi de pompieri cum să utilizeze corect Sistemul Unic de Urgenţă 112, cum pot preveni incendiile, ce trebuie să facă în cazul producerii unui cutremur şi cum trebuie să acţioneze în caz de incendiu sau alte tipuri de situaţii de urgenţă.

Totodată, elevilor şi cadrelor didactice le-au fost prezentate Campaniile de informare şi educaţie preventivă a populaţiei R.I.S.C. “Siguranţa NU e un joc de noroc!”, R.I.S.C. “Mai bine previi, decât să nu fii!”, “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranţa copilului tău!” şi “Nu tremur la Cutremur”, pompierii distribuindu-le în acest sens, flyere, broşuri şi pliante cu recomandări specifice, aferente temelor abordate.

Voluntarii din cadrul programului “Salvator din Pasiune”, organizat la nivelul judeţului de ISU Bihor, au pregătit elevi din ciclurile gimnazial şi liceal în domeniul acordării primului ajutor, învăţându-i cum să efectueze manevrele de resuscitare şi ce să facă în caz de leziuni minore (tăieturi, arsuri etc.).

Lecţiile de preţuire a vieţii, susţinute de pompierii bihoreni, vor continua şi în perioada următoare, atât la nivelul instituţiilor de învăţământ, cât şi la sediile subunităţilor ISU Bihor, unde, doar săptămâna viitoare, urmează să participe, conform planificărilor făcute de cadrele didactice, aproximativ 400 de elevi.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *